På Hasle Torg finner du alt til grillsesongen!
Coop Mega brenner for grillmat og er glødende opptatt av god smak. Her er noen digge oppskrifter du kan prøve denne sommeren. Lenge leve grillsesongen!
TOMAHAWK PÅ GRILLEN
Til: 4 personer
Tid: ca. 1,5 time (inkl. romtemperering, grilling og hviletid)
- 2 Low & Slow tomahawk av storfe
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Krydre kjøttet godt med salt og pepper og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller.
- Legg kjøttet på direkte varme og la det ligge i 6-8 minutter på hver side.
- Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 55 grader, tid er avhengig av tykkelsen på kjøttstykkene.
- La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.
PORTOBELLOBURGER MED AVOKADOKREM OG HVITLØKSRØMME
Dette trenger du til 4 små burgere:
- 4 store portobellosopp
- 4 vegetarburgere fra Vegetardag-serien eller 4 små sliders av storfekjøtt
- 2 håndfuller salatblader, gjerne baby leaf-miks
- 1 ts sesamfrø
Avokadokrem
- 1 avokado
- 2 ss rømme
- 1 ts limesaft
Hvitløksrømme
- 1 dl rømme
- 1 hvitløksfedd, finhakket
Slik gjør du:
- Lag avokadokrem: Kjør alle ingrediensen til en jevn krem med en stavmikser.
- Lag hvitløksrømme: Bland rømme og hvitløk.
- Del portobellosoppene på langs og grill dem godt på begge sider.
- Grill burgerne godt på begge sider.
- Fordel avokadokrem, hvitløksrømme, burgere og salat i soppene. Strø litt sesamfrø på toppen og server. Til portobelloburgere smaker det veldig godt med søtpotetfries eller pommes noisettes.