Nyhet

Er hunden din klar for høsten?

Høsten er her og båndtvang er ikke lenger en faktor når du og din firbeinte venn skal ut i marka. Det er likevel noen ting du bør tenke på før du slipper hunden.
FacebookXEmailShare

Giftig sopp

Når hunden får løpe fritt og snuse rundt som den vil, er det mye rar den kan komme over. Høsten er tiden for sopp, men akkurat som for mennesker, finnes det sopp som er giftig for hunder. Noen sopp er til og med så giftige at hunden kan ta skade bare ved å snuse eller slikke på den. Det er derfor viktig og følge godt med og se etter symptomer om du er i tvil om hunen kan ha vært borti en giftig sopp. Giftig sopp for hunder er: Rød Fluesopp, Brun fluesopp, Panterfluesopp, Hvit Panterfluesopp, Grønn fluesopp, Spiss giftslørsopp og sanmorkel. Så ta med deg soppboken og følg godt med når dere er ute å går i skog og mark, ta med hunden til dyrlegen om du er i tvil.

 

Høst mørket

Høsttid og mørkere tider. Dette gjør det vanskeligere for trafikanter å se både deg og din firbeinte venn. Hold deg og hunden din synlig,  gjør refleksen til en del av turutstyret og sørg for at du og hunden din er trygg. Hos Pets på Hasle Torg får du kjøpt praktiske reflekser slik at du ikke har en unnskyldning til å ikke ta det med deg når dere skal ut på tur.

 

Ut på tur

Skal du og din firbeinte venn ut på en lengre tur, er det ikke bare din bagg som skal pakkes. Sekken blir kanskje litt tyngre, men høyenergisk fôr og snacks er essensielt for å holde hunden aktiv og kan være den store forskjellen på en motivert eller demotivert hund på tur. Det er også lurt å pakke med seg en førstehjelpspakke hvis uhellet først skulle vært ute. Elastisk selvklebende bandasje, saltvannsløsning, pinsett og gasskompress er smart å ha med på tur slik at du er klar til å håndtere en hver situasjon.

Posted in: Nyhet
I februar er det morsdag og valentines day, og vi har alt du trenger for å feire kjærligheten!