Nyhet

Hva trenger en førsteklassing?

Lurer du på hva førsteklassingen trenger, om du kanskje har glemt noe i farten eller kanskje du bare vil forsikre deg om at du faktisk har ordnet alt? Sjekk den lille huskelisten under!
FacebookXEmailShare

Skolesekken

Dette er kanskje det aller mest essensielle man bør ha til skolestart og det er sikkert de fleste klar over, men det er viktig å huske på at det er en liten kropp som skal bære alt utstyret frem og tilbake fra skolen. Selvom det sikkert er preferanser fra de minste om kule farger og pynt er det lurt å se på ting som at sekken ikke er for stor, at den sitter korrekt på ryggen og at den har praktiske rom med lagringplass.

 

Pennalet

Det er litt av hvert som skal oppi skolesekken og et godt utstyrt pennal er absolutt å anbefale. La barna velge fritt hva de syns er best, men bare husk på små ting som linjal, viskelær og reserveutstyr dersom man mister noe i farten.

 

Matboks og drikkeflaske

Uten mat og drikke duger helten ikke. Når du ser etter drikkeflaske er det lurt å se etter en som tåler en trøkk når det går i full fart på skolen. Matbokser som har flere rom er absolutt å anbefale, da du kan få plass til grønnsaker, nøtter eller annen snacks som er godt å ha i tillegg til matpakken.

 

Skoleklær

Barn elsker å leke, hoppe, løpe og svinge seg i alt de finner og derfor er det lurt å ha på seg klær og sko som tåler litt. Ta en sjekk i skapene hjemme og se om klærne er gode å bevege seg fritt og uanstrengt i.

 

Andre ting som kan være greit å ha:

Man trenger ikke gå helt bananas og bruke tusenvis av kroner, og kan man arve fra en søster eller bror er jo det helt supert! Det er mye som er praktisk og trygt for foreldrene at er på plass som refleksvester, merketusj til klær og utstyr man har med på skolen, regntøy og mye mer. Det viktigste er at du føler at behovene barnet ditt har blir dekket og det kan være veldig forskjellig fra barn til barn. Er det en ting som er sikkert er det at det blir gøy å starte på skolen!

Lykke til alle førsteklassinger!

Posted in: Nyhet
7.april er Verdens Helsedag, og vi deler med deg hvordan du best kan ta vare på egen helse!